Yhdistyksen nimi muuttuu

20.1.2020

Pohjois-Suomen Sanomalehtimiesyhdistyksen (PSSY) nimi on muuttunut. Vuoden 2020 alusta lähtien yhdistyksemme uusi nimi on Pohjois-Suomen Journalistit ry (PoJo).

Yhdistyksen nimi muuttuu 2020

Pohjois-Suomen Sanomalehtimiesyhdistyksen (PSSY) nimi on muuttunut. Vuoden 2020 alusta lähtien yhdistyksemme uusi nimi on Pohjois-Suomen Journalistit ry (PoJo).

Yhdistyksemme uusi nimi kuvaa paremmin sitä ammattilaisten joukkoa, jota nykyisin edustamme. Perinteisen printtimedian lisäksi jäsenemme työskentelevät laajasti niin journalismin kuin viestinnän tehtävissä eri medioissa. 

Pohjois-Suomen Journalistit on yksi Suomen Journalistiliiton (SJL) 17 jäsenyhdistyksestä. Jäseniä meillä on reilut viisisataa Ylä-Lapista aina Jokilaaksojen alueelle. Edustamme oman alueemme journalisteja, muita media-alan ammattilaisia ja alan opiskelijoita. Lisäksi edustamme pohjoisessa Suomen Journalistiliittoa ja liiton yhteisiä tavoitteita. 

Yhdistyksemme tärkeä tehtävä on puolustaa sananvapautta. Edistämme journalismia, joka perustuu faktoihin, tarkistettuun tietoon ja tasapuolisuuteen.                                                                                                

Pohjois-Suomen Journalistit ry:n vaikuttavin ja tärkein toimintamuoto on erilaisten koulutustilaisuuksien järjestäminen. Koulutukset tukevat ja vahvistavat jäsentemme journalistista ja ammatillista osaamista, jonka kehittäminen on suurissakin mediataloissa jäänyt työntekijöiden omalle vastuulle.

Pohjois-Suomen Journalistit ry toimii yhteistyössä muiden SJL:n jäsenyhdistysten kanssa ja alueella toimivien pressiklubien sekä Barents Pressin kautta.

Vuonna 2021 juhlimme yhdistyksemme ja koko ammattiliittomme satavuotista taivalta!